De ce politica?

E o intrebare la care poate multi inca nu si-au dat raspuns. Eu insa mi-am formulat anterioara intrebare/nelamurire altfel… de ce nu SI politica? Altceva mereu voi putea face, acum insa vreau si politica, si asta mai ales ca in Romania, inca a fi politician nu e de ajuns cum e in alte tari.

Pornind de la celebrul citat al lui J.F. Kennedy: “Dragii mei Americani, nu intrebati ce poate tara voastra sa faca pentru voi ci intrebati-va ce puteti face voi pentru tara voastra”, consider ca fiecare din noi trebuie sa puna umarul la dezvoltarea comunitatilor! Eu am ales orasul ce m-a crescut si format, atat in plan personal cat si profesional.

Vreau sa lupt pentru ideile in care cred, si pentru un alt fel de politicieni in Romania!Candidati PSD Consiliul Local Baia Mare
Am alaturi de mine oameni la fel de entuziasti si hotarati ca mine, care vor sa faca mai mult decat sa vorbeasca fara folos!

Vreau sa gasesc cat mai multi oameni care sa se implice, si impreuna sa ne facem vocea auzita!
Nimeni nu are dreptul sa fie nemultumit de politica fara sa fi incercat sa se faca auzit si sa schimb
ceva. Sunt de stanga, si sunt satul sa vad oameni cu orientari de stanga care voteaza altceva, sau, mai rau, nici nu se mai duc la vot!
S-a uitat sensul cuvantului social-democratie si tine de noi sa il reamintim!
Vreau sa lupt pentru ideile in care cred, si pentru un alt fel de politicieni in Romania!
Am alaturi de mine oameni la fel de entuziasti si hotarati ca mine, care vor sa faca mai mult decat sa vorbeasca fara folos!
Vreau sa gasesc cat mai multi oameni care sa se implice, si impreuna sa ne facem vocea auzita!
Stiu ca nu exista 2 Romanii, ci una, cea in care vom trai cu totii!
Problemele romanesti au solutii date de romani!
M-am saturat sa vad batrani, copii si tineri traind in saracie materiala si morala intr-o tara care are atatea de oferit!
Dreapta nu va rezolva niciodata problemele societatii romanesti, problemele sociale pot fi rezolvate de oameni cu vederi social-democrate!
Baia Mare nu e un loc unde nu poate fi facut nimic, ci tocmai, un loc unde este de facut totul.

Pot fi intrebat de ce culoarea ROSIE ca si apartenenta politica? Ei bine, unu fiindca imi place doctrina social-democrata, doi fiindca imi place culoarea in sine si trei fiindca vad ca e ceva vreme de cand acest partid ofera porti deschise si tinerilor sa faca si sa arate ca pot. Sunt sigur ca stim cu totii incidentele din partidul prezidential, PD~L (nu am gresit deloc cand am pus ~ in loc de -, insa ei sunt aproximativ liberali si e destul de ciudat sa apreciezi un Partid Democrat minus Liberal).

Acum ceva vreme am fost la o onomastica in cadrul baroului de avocati Maramures si am fost intrebat: “Doresc sa intru in politica. In ce partid sa ma inscriu?”

Binenteles ca am fost onorat sa fiu intrebat, stiind clar culoarea mea politica, si ca respectivul domn e un avocat cu oarecare prestanta in oras. Poate raspunsul dorit era evident PSD, insa nu puteam, moral vorbind, sa ghidezi un om sa aiba alte convingeri decat cele ce ii apartin. Dupa o discutie insa a ajuns singur la concluzia ca i se potriveste ca o manusa PSD.

Convingerile mele insa imi apartin, si voi fi dispus cu cea mai mare placere insa sa le impartasesc oricui va simti nevoia sa intrebe, sau sa vrea acest lucru.