Baia Mare, cu pasi repezi spre alegeri anticipate

A 20-a Conferinta Anuala a Societatii de Stiinte Matematice din Romania
May 17, 2016
Saltea memory, saltea cu memorie
Saltele cu memorie, saltele memory
January 9, 2021
Arata toate

Baia Mare, cu pasi repezi spre alegeri anticipate

Ne apropiem incet de 5 Iunie. Ziua in care in Romania au loc alegerile la nivel local.

In Baia Mare ne apropiem de momentul in care vom face istorie, avand trei primari arestati!

Baia Mare, un oras linistit de felul sau, fierbe de aproximativ o luna. Un oras care daca va vota iresponsabil pe 5 iunie poate sa piarda competitia pentru Capitala Culturala 2021!

De ce? Foarte simplu: nimeni nu va atribui acest titlu unui oras ce are un primar anchetat penal pentru luare de mita in forma continua! Nimeni nu “investeste” bani si incredere intr-un oras unde orice investitie e conditionata de spaga!

Astazi, baimarenii stau impartiti, divizati! O societate scindata. In fond, Juvenal, in Roma Antica, spunea foarte elegant “Paine si Circ“, si descria limpede arenele de lupte pentru gladiatori, o sursa de imbogatire pentru organizatori si de distractie pentru oameni. Cam asta a primit si Baia Mare in ultima perioada.

Stiu, intrebarile vor curge rauri si va predomina intrebarea de ce am acceptat, noi, in Consiliul Local?

Am acceptat “painea” pentru ca Baia Mare, un fost oras minier, nu are inca dezvoltarea economica pe care mi-as dori-o! Pentru ca baimarenii au dreptul la cultura! Pentru ca nu toti baimarenii pot sa suporte costul unui bilet la Stefan Banica, Iris, Holograf, Directia 5 sau multi altii!

Nu am acceptat, insa, niciodata circul!

Ultima perioada ne arata tot mai des circul, mai ales cel mediatic, si mai ales cel starnit de o parte a presei favorabila primarului arestat! Montati sa dezinformeze si sa creeze deziluzii, acestora nu le pasa de soarta baimarenilor si de ceea ce se va intampla cu noi. Important e momentul, gestionarea momentului intr-o forma cat mai potrivita, favorabila lor, fiind lait-motivul oricarei actiuni!

Inconjurat de oameni apropiati, dispusi oricand la orice, candidatul vulnerabilitate a orasului, e pe cale sa faca mai mult rau decat tot binele pe care l-ar face fiecare baimarean pentru acest oras!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *